Algemene haartips
Waar water zit kan geen stylingproduct zitten. Maak je haar daarom na het wassen 'handdoekdroog'. Dat doe je niet door het ruw droog te wrijven, want daar breekt het door en bovendien verliest het die mooie glans. Wikkel je natte haar liever in een (haar)handdoek en laat die 5-10 minuten zitten. Intussen kan je je gewoon aankleden, opmaken of je smeert een boterham. Tegen de tijd dat je klaar bent heeft de handdoek het meeste vocht uit je haar getrokken en is het 'handdoekdroog'.


Föhn tip
Werken in spiegelbeeld is niet makkelijk. Raar maar waar: probeer het eens zonder in de spiegel te kijken. Buig je hoofd iets voorover zodat je zicht hebt op wat je aan het doen bent. Je zal zien dat het een stuk beter gaat.

Langer in model tip
Je haar met water opnieuw in model brengen? Liever niet! Water en stylingproducten gaan namelijk niet samen. Je verdunt de stylingproducten als het ware, met als gevolg dat je met een 'nog platter kapsel' rondloopt. Zorg gewoon dat je altijd iets van een stylingproduct bij de hand hebt. Wat ook kan is jezelf een hoofdmassage geven! Dit werkt ontspannend en geeft direct volume-effect.

Op veel föhns zit een koudeknop. Waarom? Eenvoudig: warme lucht modelleert en koude lucht fixeert. Begin altijd met de 'gewone' warme stand van je föhn om je haar in model te brengen. Gebruik je een ronde metalen borstel, dan is het slim om deze eerst even warm te blazen. Zo werkt de warmte zowel van binnenuit (door de borstel) als van buitenaf (door je föhn). Zet de föhn vervolgens in de koudestand om je haar en de borstel af te koelen. Zo fixeer je je style snel en blijvend.
Antipluis/ springerige haartjes tip
Last van springerig of statisch haar dat niet onder controle te krijgen is? Spuit dan een beetje haarspray op je borstel en kam hiermee voorzichtig door je haar. Zo breng je een heel dun laagje aan dat je haar in toom houdt zonder dat het 'vast' of plakkerig aanvoelt.


Opsteek tip
Schuifspeldjes zijn ideaal, maar worden vaak niet goed gebruikt. Een speldje houdt pas echt je haar op zijn plaats als je hem insteekt met de gladde kant naar onder, een halve slag omdraait (naar voren, in de richting waarin je hem hebt ingestoken) en daarna pas in tegengestelde richting vastzet. Zo zit de geribbelde kant naar onder en heeft het speldje meer grip. Bovendien is 'ie zo weggestoken en dus minder zichtbaar.


Even masseren tip
Hoe beter de doorbloeding van je hoofdhuid is, hoe beter je haarwortels gevoed worden. En dat is gunstig voor de haargroei. Dat geldt in het bijzonder voor een heel vette en een heel droge hoofdhuid. Masseer daarom regelmatig je hoofdhuid met de toppen van je vingers. Je kunt er eventueel een stimulerende aromatische olie bij gebruiken, zoals jasmijn.